loading...
علوم تجربی اهواز
نژادحسینی بازدید : 89 یکشنبه 26 مرداد 1393 نظرات (0)

سیستم شیشه دو یا چند جداره

 

سیستم شیشه دو یا چند جداره قطعه ای است شامل دو یا چند لایه شیشه که به طور موازی در فواصل مساوی از یکدیگر قرار گرفته اند و توسط فاصل (اسپیسر) در دور تا دور آن، از هم جدا شده اند. در فضای بین شیشه ها هوا یا گازهای خاص بدون رطوبت(آرگون) با فشاری تقریباً مساوی فشار هوای بیرون وجود دارد. در شیشه های دوجداره غالباً از اسپیسرهای آلومینیومی استفاده می شود که درون اسپیسر را با ماده رطوبت گیر پر می کنند که این ماده سبب جذب رطوبت هوای مابین دو شیشه می گردد و توسط مواد درزگیر مناسب، کاملاً آب بندی شده است و در داخل فاصل های استاندارد از مواد جاذب رطوبت استفاده می گردد.
در شیشه های دو جداره می توان از انواع شیشه های معمولی، رنگی، رفلکس، لمینت و سکوریت استفاده کرد

نژادحسینی بازدید : 120 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)

 

 گالیم دارای نقطه ذوب 29.76 درجه سانتی گراد است و با حرارت دست ذوبمی شود.
منبع: ندای علوم تجربی

گالیم عنصری است فلزی با عدد اتمی ۳۱٬در گروه IIIA و دوره چهارم جدول تناوبی جای دارد.جرم اتمی آن ۶۹٫۷۲٬ظرفیت آن ۲و ۳ ٬دارای دو ایزتوپ پایدار است .

نژادحسینی بازدید : 528 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)

 

تصویر 

    

 تنها چیزی که از جسم ما در زیر خاک باقی می‌ماند اسکلت و استخوان‌های ماست. استخوان‌ها از بادوام‌ترین اشیا در روی کره زمین هستند. بدن انسان در حدود ۲۰۶ استخوان دارد. البته تعداد استخوان‌ها تفاوت دارند. به‌طور مثال، یک کودک معمولاً ۳۳ مهره در ستون فقرات دارد. در بالغان قطعات پایینی به هم جوش خورده استخوان خاجی و دنبالچه ایجاد می‌گردد که در این صورت تعداد مهره‌ها به ۲۶ عدد می‌رسد. تعداد دنده‌ها نیز تغییر می‌کند. قاعدتاً تعداد دنده‌ها باید ۱۲ جفت باشد ولی در بعضی‌ها ۱۱ و در عده‌ای هم ۱۳ جفت است. استخوان‌ها از لحاظ اندازه نیز متغیرند، به‌طوری‌ که بزرگ‌ترین آنها مربوط به استخوان ران و کوچک‌ترین آنها مربوط به استخوان رکابی گوش است که در عمق گوش میانی قرار دارد.   

 

 ساختمان استخوان 

 استخوان بافتی است همبند که از سخت‌ترین بافت‌های بدن انسان به شمار می‌رود. استخوان از یک ماده بنیادی آلی که در نمک‌های غیرآلی ذخیره شده‌اند، تشکیل شده است. سختی استخوان به سبب وجود همین نمک‌های غیرآلی است که تقریبا ۶۰ درصد وزن کل استخوان را تشکیل می‌دهند. این نمک‌ها عمدتا شامل کلسیم، فسفات و مقداری منیزیم و کربنات هستند. خارج کردن نمک‌های کلسیم از یک استخوان با قرار دادن استخوان در اسید معدن رقیق امکان‌پذیر است.
شکل استخوان پس از خارج کردن نمک‌های کلسیم به هم نمی‌خورد ولی نرم می‌شود، به‌طوری که مثلا یک استخوان دراز را آن‌قدر می‌توان خم کرد که دو انتهای آن به هم برسند. یک غشای همبندی به نام پریوستیوم سطح خارجی استخوان‌ها را می‌پوشاند. این غشا در مفاصل حرکتی که با غضروف مفصلی پوشانده شده‌اند، وجود دارد. پریوستیوم محتوی یک شبکه عروق خونی است که از طریق آن، عروق به داخل استخوان نفوذ می‌کنند. 
   

 

نژادحسینی بازدید : 202 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)

  

 

 

کلیه یکی از اندامهای مهم برای تنظیم اسمولاریته بدن مهره‌داران است و این کار را از طریق تشکیل ادرار انجام می‌دهد. تشکیل ادرار در کلیه به طریق موضعی و هورمونی کنترل و تنظیم می‌شود. دستگاه ادراری شامل کلیه و مجاری ادراری است که ادرار را به مثانه می‌رسانند و از طریق پیشابراه دفع می‌کنند. تنظیم اسمولاریته بدن در مهره‌داران عالی عمدتا بر عهده کلیه‌هاست. کلیه پستانداران در ثبات محیط درونی یعنی حجم مایعات و الکترولیتهای بدن نقش اساسی دارند. کلیه همچنین در تثبیت PH مایعات بدن اهمیت زیادی دارد.  

 

10 روش موثر برای مراقبت از کلیه ها

نژادحسینی بازدید : 101 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)


 

اول از همه باید تذکر دهیم که قارچها گیاه نیستند. آنهاحتی خویشاوند نزدیک گیاهان هم نیستند و هیچ کدام از ویژگی های گیاهان( پلاستید، فتوسنتز،دیواره سلولزی…) در قارچ ها دیده نمی شوند. بنابراین  نمی توان به هیچ وجه قارچ ها را فرمانرو گیاهان رده بندی کرد؛ بلکه قارچ ها خودشان یک فرمانرو جدا هستند.
 

جالب تر از همه اینکه قارچ ها خویشاوندی نزدیک تری با جانوران دارند. در واقع سلول های جانوران و قارچ ها شباهت های غیر قابل انکاری با یکدیگر دارند که نشان می دهد نخستین نیاکان جانوران( که موجوداتی تک سلولی و آبزی بودند) از پسرعموهای نزدیک نیاکان قارچ ها بوده اند. و اما تأثیر رعد و برق بر رشد قارچ ها. این موضوع هر چند یک افسانه عامیانه است و ما همیشه گفته ایم باید به  افسانه های عامیانه با نگاهی منتقدانه نگاه کنیم؛ اما احتیاط در پذیرفتن این گونه افسانه ها همیشه به معنای اشتباه بودن نیست.

نژادحسینی بازدید : 373 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)

آهن‌ربا   

 

آهنربا از دو بخش آهن و -ربا از فعل ربودن تشکیل شده. کاربرد واژه‌هایی مانند آهنربا و کهربادر فارسی پیشینه طولانی دارد.

برابر اروپایی آن: اولین شرح مغناطش به یونانیان قدیم باز می‌گردد که این اسم را به مغناطیس دادند. این اسم از مگنزیا که نام یک دهکدهٔ یونانی است، مشتق شده‌است. از لحاظ لغوی Magnet به معنی «سنگی از اکسید آهن» است. این سنگ حاوی مگنتیت (Fe3O4) بود و هنگام مالش آن به آهن، آن را آهنربا می‌کرد. نظریهٔ دیگر این است که این واژه از ریشهٔ واژهٔ فارسی «مگ» می‌باشد و این واژه magnet به همراه واژهٔ magic از ریشهٔ واژهٔ پارسی mag می‌باشند، که خود برگرفته از مغان ایران است.

نژادحسینی بازدید : 450 شنبه 25 مرداد 1393 نظرات (0)

سلول گیاهی 

 

چون  سلول قادر است همه اعمال یک موجود زنده را بطور کامل انجام دهد، بنابراین به عنوان واحد حیات محسوب می‌گردد. ولی از آنجا که همه بافتها و ارگانهای بدن از اجتماع سلولها تشکیل شده ، بطور مرسوم سلول را واحد ساختمان بدن نامیده‌اند. ماده حیاتی تشکیل دهنده سلول را پروتوپلاسم (Protoplasm) می‌نامند که عمده قسمت آن غیر از هسته سلول ، سیتوپلاسم ، محتویات هسته (Karyoplasm) می‌باشد. پروتوپلاسم بوسیله غشایی از محیط اطراف جدا شده است که آن را غشای سلولی یا cell membrane می‌نامند. پروتوپلاسم از آب ، الکترولیتها ، املاح و ماکرومولکولهای آلی مانند پروتئینها ، پلی ساکاریدها ، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک تشکیل شده است که محیط و بستر مناسبی را برای فعالیتهای سلول فراهم می‌کند.

ارگانلها organelles ، ساختمانهای تخصص یافته‌ای هستند که اعمال مختلفی را هدایت می‌کنند و در داخل سیتوپلاسم پراکنده‌اند. در گذشته ، سیتوپلاسم منهای ارگانلها را محلولی بی‌شکل محسوب می‌نمودند و آنرا سیتوزول (مایع سلولی Sytosole) می‌نامیدند. استفاده از تکنیکهای پیشرفته بیانگر آن است که سیتوپلاسم سلول حاوی شبکه بسیار ظریف و پیچیده‌ای از الیاف باریک microtrabecular می‌باشد که همراه اجزای محلول آن در مجموع ماتریکس سلولی (cytomatrix) نامیده می‌شود. ساختمان و عملکرد ارگانلهای سلولی عبارتند از:  

 

 

 غشای سلول

 

غشای سلولی  

غشای سلولی ساختمانی است به ضخامت 7 تا 10 نانومتر که محدوده سلول را معین کرده و به عنوان سدی انتخابی ، مبادله مواد بین سلول و محیط اطرافش را کنترل می‌کند. بنابراین اولین نشانه آسیب سلولی ، متورم شدن سلول می‌باشد که در اثر از بین رفتن قدرت انتخابی غشا و هجوم مواد به داخل سلول بوجود می‌آید. غشای ساختمانی است لیپوپروتئینی یعنی بطور عمده از لیپیدها و پروتئینها تشکیل شده ، با وجود این ، مقدار کمی کربوهیدراتها نیز در ساختمان آن شرکت دارد.  

نژادحسینی بازدید : 103 دوشنبه 20 مرداد 1393 نظرات (0)

 سایه چاله چیست؟

سياه چاله,سياه چاله چيست؟,نحوه تشکیل سياه چاله

سياه چاله چيست؟

انیشتین در سال 1915 در نظریه نسبیت عام خود از سیاه‌چاله‌ها سخن گفت. این پدیده مرموز طبیعی کماکان در کانون توجه فیزیکدانان و اخترشناسان است.


در کلامی ساده، سیاه‌چاله چیزی است که از متلاشی شدن یک ستاره بزرگ باقی می‌ماند. اگر با مفهوم "ستاره" آشنا باشید می‌دانید که ستاره جسم بزرگی است که در داخل آن همجوشی در مقیاسی بزرگ و به طور پیوسته انجام می‌شود.
به دلیل بزرگ بودن جرم ستاره‌ها و گسترده بودن گاز در ساختار آن‌ها، میدان جاذبه گرانشی همواره در تلاش برای متلاشی کردن ستاره است. از طرفی همجوشی که در مرکز ستاره انجام می‌شود عامل ایجاد ثبات در این میان است و با مقابله با میدان گرانش، ستاره را از نابودی حفظ می‌کند.


هنگام متلاشی شدن ستاره، نیروی لازم برای همجوشی نابود می‌شود. در همین حال نیروی جاذبه گرانشی ستاره، محیط را برای اعمال نیروی خود آزاد می‌بیند و شروع به جذب همه مواد و اجرام در اطراف خود می‌کند.
با پر شدن فضای درون هسته ستاره، دمای هسته افزایش می‌یابد و این امر عامل یک انفجار سهمگین است که تمام تابش‌ها و شعاع‌های انفجار آن در فضا پخش می‌شود. چیزی که از این انفجار باقی می‌ماند هسته‌ای فشرده و بسیار بزرگ است. میدان گرانش این هسته آنقدر وسیع و قوی است که حتی شعاع‌های نور نیز از در امان نیستند.


شعاع دهانه به نام "شعاع شواترزشیلد" معروف است. این نام را به افتخار اختر شناس بزرگ، کارل شواترزشیلد انتخاب کرده‌اند که به پیشرفت تئوری‌های مربوط به سیاه‌چاله کمک‌هایی کرده‌است.

 

نژادحسینی بازدید : 158 پنجشنبه 16 مرداد 1393 نظرات (0)

نانولوله های کربنی

 

 

همان‌طور که همه‌ی ما می‌دانیم عنصر کربن از لحاظ ساختمانی دارای شکل‌ها و فرم‌های گوناگون است (آلوتروپ). در میان آلوتروپ‌های مختلف کربن می‌توان گرافیت و الماس را مثال‌های آشنایی دانست. استوانه یا لوله‌ی نانویی کربن (Carbon nanotube=CNT) که به صورت استوانه‌ای شکل است به آن ویژگی‌های خاصی را داده است که در شکل‌های ساده‌تر می‌تواند به صورت یک ورقه‌ی گرافیتی دربیاید. CNT در گروه باکیبال‌ها(C60) قرار دارد که به شکل لوله‌ی توخالی یا کره‌ای یا بیضی‌گون توخالی می‌باشند. بگذارید که خلاصه‌ای از تاریخچه و ویژگی‌های فیزیکی و استفاده‌های نانولوله‌ی کربنی را با هم بخوانیم.

 

نژادحسینی بازدید : 167 پنجشنبه 16 مرداد 1393 نظرات (0)

گازخنده

 

 

اکسید نیتروژن در دمای اتاق بی‌رنگ و ضداشتعال است ولی در عین حالی دارای بویی معطر و دلپذیز و حس شیرینی دارد. گاز خنده دارای استفاده‌های گوناگونی است، اما بیش‌ترین استفاده‌‌ی آن به عنوان داروی بیهوشی و داروی مسکن که در دندان‌پزشکی بسیار متداول است، می‌باشد. از استفاده‌های دیگر اکسید نیتروژن در موتور ماشین‌های
مسابقه‌ای است (نیترو) که مانند کاتالیزور عمل کرده و به طور ناگهانی سرعت واکنش سوختن را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود قدرت خروجی از موتور به مراتب بیش‌تر شود. یکی دیگر از استفاده‌های اکسید نیتروژن استفاده آن به عنوان مکمل غذایی است که به فرم‌ اسپری که نوعی محرک است، می‌باشد و یا استفاده آن در فرآیند بسته‌بندی گوشت، اسنک و موادی که مستعد فاسد شدن می‌باشند، برای خروج باکتری‌ها می‌باشد. امروزه از اکسید نیتروژن برای سرگرمی به عنوان نوعی ماده‌ی مخدر استفاده می‌شود.

 

 

 

نژادحسینی بازدید : 123 پنجشنبه 16 مرداد 1393 نظرات (0)

تصاویر زیبای میکروسکوپی

 

ساختار متخلخل قهوه 

دانه قهوه

بافت پوست عنکبوت 

بدن عنکبوت

روده انسان حاوی صدها نوع مختلف از باکتری ها 

باکتری روده

بلورهای کریستال 

سلول کریستال

اثر انگشت 

اثر انگشت

گرده نوعی گیاه 

عکس میکروسکوپی باکتری

 

نژادحسینی بازدید : 87 پنجشنبه 16 مرداد 1393 نظرات (0)

باران اسیدی

 

آب باران هنگامی که خالص است کاملا شبیه به آب مقطر است و کربن دی‌اکسید در آن حل نشده است. این آب خنثی است و دارای pH 7 می‌باشد. pH غلظت یون هیدروژن در یک محلول آبی تعریف می‌شود. اگر pH بیش‌تر از 7 باشد به محلول آبی باز، و اگر کمتر از 7 باشد اسید گوییم. در هنگام بارش باران ذراتی که میان هوا معلق هستند درون آب حل می‌شوند؛ این ذرات عموما، گرد و غبار، گرده‌ی گیاهان و کربن دی‌اکسید است. فوران آتش‌فشان، رعد و برق (آذرخش) pH را کاهش می‌دهند و در نتیجه باعث اسیدی شدن باران می‌شوند وقتی کربن دی‌اکسید با آب باران ترکیب می‌شود به کربنیک اسید تبدیل می‌شود.
 
سپس کربنیک اسید شروع به یونیزه ‌شدن کرده و به شکل یون کربنات و یون هیدرونیم تبدیل می‌شود.
 
کربنیک اسید یک اسید ضعیف است که pH آب را می‌تواند در رنج 5.2-6 کاهش دهد، با اینکه باران اسیدی می‌باشد ولی خطرناک نیست چون واکنش‌های پیشین برگشت‌پذیرند. اما از کمترین مشکلاتی که با ترکیب باران با اکسید‌های سولفور، نیتروژن، فسفر و هیدروکلریک اسید ایجاد می‌شود مه‌گرفتگی است. عاقبت آزاد کردن سولفور توسط اگزوز اتومبیل‌ها و نیروگاه‌های الکتریکی و کارخانجات صنعتی و وجود نیتروژن در ابعاد زیاد در اتمسفر می‌توانند pH آب باران را به 3.5-5 و حتی 2 برساند.
نژادحسینی بازدید : 310 پنجشنبه 16 مرداد 1393 نظرات (0)

نقش الکترولیت ها دربدن

 

در علم شیمی، الکترولیت‌ها موادی هستند که دارای یون آزاد که باعث هدایت الکتریکی آن‌ها می‌شود، هستند. یکی از رایج‌ترین الکترولیت‌ها محلول‌های یونی هستند. الکترولیت‌ها حتما نباید به صورت مایع باشند بلکه به فرم جامد نیز یافت می‌شوند. الکترولیت‌ها چیزی جز مواد معدنی مانند پتاسیم، سدیم، کلسیم و ... نیستند که درون خون انسان یا هر مایع دیگری حل شده‌اند. وقتی مواد معدنی در درون خون (یا هر مایع دیگری) حل می‌شوند به ذرات کوچک‌تری به نام یون شکسته می‌شوند، این یون‌ها باعث ایجاد ویژگی هدایت الکتریکی در مایع می‌شوند؛ دلیل آن این است که یون‌ها با خود بار مثبت و منفی حمل می‌کنند و همین باعث تولید الکتریسیته در بدن انسان و هادی بودن بدن نسبت به الکتریسیته می‌شود. اگر بگوییم که الکترولیت‌ها باتری‌هایی دربدن انسان و حیوان هستند حرف نادرستی نزده‌ایم.
یون‌ها تنها در محلول‌های نمکی وجود ندارند بلکه می‌توان آن‌ها را در محلول‌های اسیدی و بازی نیز یافت. (به صورت یون‌های هیدرونیم و هیدروکسید)
 

 

نقش الکترولیت‌ها در بدن انسان
الکترولیت‌ها برای بدن انسان بسیار مهم هستند و دلیل آن، نقش مهم الکترولیت‌ها در نگهداری و ایجاد ولتاژ میان پوسته‌ی سلول‌ها و عبور بار الکتریکی از یک سلول به سلول دیگر است. کلیه‌ها در بدن مسئولیت تنظیم غلظت الکترولیت در خون، فیلتر الکترولیت اضافی و یا جایگزین کردن الکترولیت از دست رفته بر اثر فعالیت‌های روزانه می‌باشد.
 
وقتی شما فعالیت بدنی ‌سنگینی انجام می‌دهید احساس خستگی می‌کنید، چون بدنتان الکترولیت‌هایی چون پتاسیم وسدیم را از دست داده است که باید این الکترولیت از دست رفته توسط نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت جایگزین شود. برای همین است که بسیاری از نوشیدنی‌های انرژی‌زا و نوشیدنی‌های مخصوص ورزش دارای الکترولیت بسیاری هستند.
 
یعنی وقتی شما الکترولیت زیادی را در اثر بیماری از دست می‌دهید باید به سرعت آن را با توسط مایعات حاوی الکترولیت جایگزین کنید تا دچار حملات ناگهانی در بدن نشود.
 
بدن انسان به مقدار معینی از ترکیبات شیمیایی برای آن که به خوبی کار کند احتیاج دارد. از مهم‌ترین الکترولیت‌های مورد نیاز بدن سدیم، پتاسیم و کلرید است. هر چقدر بدن انسان سالم‌تر باشد الکترولیت موجود در بدن در فرآیند‌های بیش‌تری شرکت می‌کند. بسیاری از فرآیندهای قلبی و عصبی، هماهنگی عضلات و توانایی بدن به جذب مایعات بستگی به غلظت این ذرات در بدن دارد. کلسیم، منیزیم، پتاسیم و کلرید از الکترولیت‌های رایج در بدن انسان می‌باشد.
 
میزان الکترولیت در بدن نباید از حد مجاز بیش‌تر یا کمتر باشد؛ اگر بدن انسان درصد زیادی الکترولیت جذب کند، کلیه شما آن را فیلتر می‌کند. هورمونی نیز در بدن انسان است که مسئول تنظیم و مصرف صحیح الکترولیت در بدن انسان را داراست. کم یا زیاد شدن الکترولیت باعث بیماری‌های کلیوی و بیماری‌های خطرناک دیگری می‌شود. برای مثال نامناسب بودن درصد سدیم موجود در خون بیماری‌هایی چون هایپر یا بیش‌فعالی(Hyper) یا وجود درصد بیش از حد پتاسیم باعث بیماری هایپوکالمیا (hypokalemia) می‌شود. نوشیدن بیش از حد نوشیدنی‌های الکلی نیز می‌تواند باعث بی‌نظمی درصد الکترولیت در بدن انسان شود.
الکترولیت‌ها به عنوان کاتالیزور نیز در بسیاری از واکنش‌های آنزیمی در بدن انسان شرکت دارند؛ برای مثال در تبدیل پروتئین‌ها به آمینواسید در درون سلول‌ها شرکت شایانی دارند. سیستم عصبی انسان نیز به الکترولیت برای هماهنگی بیش‌تر احتیاج دارد؛ تغییراتی که در درون پوسته‌ی سلول‌های عصبی انجام می‌گیرد توسط الکترولیت‌های پتاسیم و سدیم صورت می‌پذیرد که باعث انتقال اطلاعات و پیام‌های عصبی می‌شود.
پس بهتر است دفعه بعد که شروع به خوردن می‌کنید مواظب مقدار کالری مصرفی خود باشید و فراموش نکنید که بدن انسان به الکترولیت احتیاج دارد.
نژادحسینی بازدید : 192 پنجشنبه 16 مرداد 1393 نظرات (0)

عناصر مصنوعی توسط انسان ساخته می‌شود و نمی‌توان آن‌ها را در طبیعت یافت. عناصر بشرساز عناصر شیمیایی ناپایداری هستند که به صورت طبیعی در طبیعت دیده نمی‌شوند. این عناصر توسط بشر در آزمایشگاه‌ها تشکیل می‌شوند. این عناصر ذاتاً ناپایدار و به صورت پرتوزا (رادیواکتیو) می‌باشند. که این بدان معناست که با تشعشع پرتو به عناصر دیگری تجزیه می‌شوند. کشف این عناصر باعث شد که جاهای خالی که در جدول تناوبی وجود داشت پر شده و اثباتی بر پیش‌بینی‌های مندلیوف باشد.118 عنصر در جدول تناوبی موجود است که 92تای آن‌ها طبیعی و باقی به صورت مصنوعی (بشرساز) می‌باشند. تکنیتیوم (Technetium) [با عدد اتمی 43] اولین عنصر مصنوعی شناخته‌شده می‌باشد. که جای خالی مبهم بین مولبیدنوم (molybdenum) [با عدد اتمی 42] و روتنیوم (ruthenium) [با عدد اتمی 44] در جدول تناوبی را پر کرد. می‌توان لیست کامل عناصر مصنوعی را در زیر مشاهده کرد:

 


نژادحسینی بازدید : 115 سه شنبه 14 مرداد 1393 نظرات (0)

چرا فلفل تند است؟

 

 

سوزشی که پس از خوردن فلفل حس می کنید، به خاطر ترکیبات شیمیایی به نام کاپسایسینوئیدها است.

 

این مواد بی بو و بی رایحه در گوشت سفید درون فلفل قرار دارند.

 

هنگامی که شما یک فلفل را درون دهانتان می گذارید، این مواد شیمیایی به گیرنده هایی به درد ناشی از حرارت در دهان و گلو پاسخ می دهند، متصل می شوند.

 

مغز پیام را می گیرد و به "آتش نشانی بدن" می فرستند تا ماده سوزاننده را بزدایند، در نتیجه گردش خون افزایش می یابد(سوخت و ساز زیادتر می شود)، عرق بیشتری می ریزید و واکنش معمول به هر ماده محرک ظاهر می شود (آبریزش از بینی و اشک از چشمتان سرازیر می شود).

 

این درد همچنین به آزادی آندورفین ها (مواد طبیعی ضددرد در بدن) منجر می شود، که در فرد احساس نشاط ایجاد می کند. بنابراین این اشک ها در واقع اشک های شادی هستند. همه فلفل ها به یکسان این اثر را ایجاد نمی کنند.

 

تند و تیزی فلفل بر حسب تعداد ۱۰۰ واحدیی ها اندازه گیری می شود که به مقدار آب قندی اشاره دارد که برای رقیق کردن عصاره فلفل تا حدی لازم است که مزه کنندگان نتوانند تندی آن را احساس کنند. به این ترتیب تندی فلفل شیرین در این مقیاس صفر و تندی فلفل قرمز ۲۵۰۰ تا ۸۰۰۰ است.

نژادحسینی بازدید : 74 سه شنبه 14 مرداد 1393 نظرات (0)

چرا ابرها سقوط نمی کنند

 

 

منظره شگفت‌انگیزی است دیدن آسمانی که در زمینه آبی آن، ابرهای سپید به آرامی در حال حرکتند بخصوص اگر ابرهای پنبه‌ای کومولوس باشند که مثل یک کپه پنبه غول پیکر در حال سفر طولانی هوایی خود هستند؛ اما تا حالا فکر کرده‌اید ابرها چطور آن بالا شناور باقی می‌مانند؟
لطفا پیش از این که حالت صورت‌تان را به حالت معروف عاقل اندر سفیه تغییر دهید چند جمله بعدی را نیز بخوانید.
من هم می‌دانم تا حالا کسی ندیده است که یک تکه ابر یکدفعه سقوط کند و با صدای بلندی به زمین بخورد. به نظر شما کدام گزینه عجیب‌تر است؛ این که ابر به زمین بخورد یا نخورد؟
همه ما می‌دانیم آب سنگین‌تر از هواست و باز هم بدیهی است ابر از قطرات ریز آب تشکیل شده است. پس چرا نمی‌افتد پایین؟

نژادحسینی بازدید : 106 سه شنبه 14 مرداد 1393 نظرات (0)

مراحل تولید کاغذ

 

 

مراحل تولید کاغذ
فرایند تولید کاغذ از این قرار است:

الیاف سلولزی را در آب می‌گذارند تا رطوبت را جذب کنند و متورم و نرم شوند؛ بعد آنها را روی یک شبکه سیمی ظریف پهن می‌کنند تا آب موجود در الیاف گرفته شود و رشته‌های مرطوب بر سطح شبکه فرو نشینند و یک تخته شوند. الیاف با از دست دادن آب به هم نزدیک می‌شوند و در نقاطی که الیاف روی هم قرار می‌گیرند نوعی اتصال شیمیایی از نوع هیدروژنی شکل می‌گیرد و آنها را به هم متصل می‌کند

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 675
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 18
  • آی پی امروز : 7
  • آی پی دیروز : 7
  • بازدید امروز : 138
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 324
  • بازدید ماه : 567
  • بازدید سال : 10,640
  • بازدید کلی : 299,698