ادرس کانال تلگرامی
دانلود کتاب اندروید علوم تجربی هشتم
دانلود کتاب راهنمایی معلم علوم هشتم
دانلود جزوه علوم تجربی هشتم
دانلود نسخه اندروید کتاب علوم تجربی هشتم
دانلود کتاب ورق زن علوم تجربی هشتم
کتاب علوم تجربی سال هشتم دوره اول دبیرستان
انرژی ذخیره شده و باتری ها
انرژی نمی تواند به وجود بیاید و یا از بین برود، اما می تواند به شکل های مختلف دخیره شود. یکی از راه های ذخیره ی آن باتری ها هستند. وقتی یک باتری در یک مدار قرار می گیرد، می تواند الکتریسیته تولید کند.
اگر به یک باتری نگاه کنید می بینید که دو سر دارد. یک سر مثبت و یک سر منفی. اگر دو سر آن را با یک سیم به هم وصل کنید، یک مدار تشکیل می شود. الکترون ها می توانند در این مدار حرکت کنند و جریان الکتریکی به وجود بیاورند.
درون باتری، بین مواد شیمیایی، واکنشی صورت می گیرد. اما این واکنش تنها در حالی صورت می گیرد که جریانی از الکترون ها داشته باشیم. ما می توانیم باتری ها را برای مدت طولانی نگه داریم و به این دلیل که تا جریان الکتریکی در مدار از قطب منفی به قطب مثبت وجود نداشه باشد، هیچ واکنش شیمیایی درون باتری صورت نمی گیرد.
مقاومت و الکتریسیته ساکن
همچنان که فهمیدیم، بعضی از انواع اتم ها شامل الکترون هایی هستند که به راحتی جدا می شوند. الکترون های این اتم ها را می توان به راحتی وادار کرد که از یک اتم به اتم دیگر حرکت کنند. وقتی این الکترون ها بین اتم های ماده حرکت می کنند، یک جریان الکتریکی درست می شود.
یک تکه سیم را بردارید. الکترون ها از یک اتم به اتم دیگر می روند، و یک جریان الکتریکی از یک سر به سر دیگر سیم درست می شود. الکترون ها خیلی خیلی کوچک هستند.
یک سکه کوچک مسی بیش از 10,000,000,000,000,000,000,000()الکترون دارد.
جریان الکتریکی در بعضی مواد بهتر از مواد دیگر حرکت می کند. اندازه رسانایی الکتریکی یک چیز را مقاومت می نامند.
شگفتی گوش در احساس شنیدن
باردار کردن یک گوی فلزی توسط القا
تعیین نقاط ثابت دماسنجی
اتلاف گرما از نقاط مختلف خانه
آشنایی با اجزا و عملکرد برق گیر
تفاوت باریکۀ نور و پرتو نور
ساخت آینه های کروی
سوخت های هسته ای
خط هاي ميدان مغناطيسي يك آهنرباي دائمي
چرا برخی از مواد شفاف و بسیاری دیگر کدرند؟
بازتاب داخلی کلی و سراب
كاربرد بازتاب داخلي كلي در چراغ خطر دوچرخه
حالتهای مختلف ماده به روایت تصویر
نمايش ميدان الكتريكي در اطراف يك جسم فلزي نوك تيز
ارتباط مستقيمي بين ميدان در نقطهاي درست بيرون هر رسانا و چگالي بار سطحي در آن نقطه وجود دارد. بهطور كلي روي سطح از نقطهاي به نقطهي ديگر تغيير ميكند. مي توان نشان داد كه در چنين نقطههايي جهت همواره بر سطح عمود است.
شكل زير نشان مي دهد در نوك تيز يك رسانا كه تجمع بار بيشتر است تراكم خط هاي ميدان الكتريكي بيشتر و در نتيجه شدت ميدان الكتريكي نيز بيشتر است.
فيزيك ديدن
در شكل زير نحوه تشكيل تصوير روي سلول هاي شبكيه و پردازش آن توسط مغز نشان داده شده است.
درك خسوف به روايت تصوير
شكل زير پديده ي زيباي ماه گرفتگي يا خسوف را به نحو بسيار خوبي نشان مي دهد.
نور، موج یا ذره؟!
مي دانيم كه نور يك موج الكترومغناطيسي است و چنين موج هايي نقش هاي پيوسته اي از ميدان هاي الكتريكي و مغناطيسي هستند. پس نامنتظره نيست كه باريكه هاي نور، نظير آنهايي كه در عكس شكل زیر قرار دارند يا آنهايي كه از فلاش عكاسي ميآيند مثل باريكه هايي پيوسته به نظر مي آيند.
ولتاژ بین یک ابر بارانزا و زمین
ولتاژ یا اختلاف پتانسیل الکتریکی بین یک ابر بارانزا و زمین می تواند تا 100میلیون ولت باشد(شکل زیر). اگر آذرخشی بار مثلا 2 کولن از ابر به زمین بفرستد، تغییر انرژی پتانسیل الکتریکی ابر چقدر است؟
درك كسوف به روايت تصوير
شكل زير پديده ي زيباي خورشيد گرفتگي يا كسوف را به نحو بسيار خوبي نشان مي دهد.
همجوشی هسته ای و محصولات آن به روایت تصویر
شکافت هسته ای و محصولات آن به روایت تصویر
توجه کنید در هر فرایند شکافت دست کم 2 نوترون ایجاد می شود. همین نوترون ها واکنش زنجیره ای را ادامه می دهند.
زمین لغزش
حرکت و جابجایی بخشی از مواد دامنه در امتداد یک سطح گسیختگی مشخص را «لغزش» مینامیم. در لغزشهای دامنهای تغییر شکل از نوع «برش ساده» است. لغزش انواع مختلف داشته و در هر نوع مصالحی میتواند ایجاد شود. ویژگیهای توده متحرک و شکل سطح گسیختگی معمولا به عنوان عوامل طبقه بندی لغزشها بکار گرفته میشوند.
مقیاس های دماسنجی به روایت تصویر
رادار
رادار دستگاهی است که امواج الکترومغناطیسی را پخش میکند و برای ردیابی اجسام مختلف در شرایط متفاوت بکار میرود. نمیتوان رادار از اختراعهای انسان به شمار آورد، بلکه باید آن را کشف یک قانون معمولی طبیعت دانست.
ماهوارهها
![]() |
لایه یونسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز بصورت شفاف عمل میکند. علائم ارسالی بر روی این فرکانس مستقیما از میان آن میگذرد و در فضای بیرون گم میشوند. این فرکانسها همچنین در خط مستقیم دید حرکت میکنند. به این دلایل برای مقاصد ارتباطی آنها را باید به طریقههای گوناگون بکار گرفت. فرکانسهای 30 تا 300 مگاهرتز بسیار مفید و کارامد هستند، چون انتشار آنها با وجود محدود بودن پایدار است.
این امواج با چنین فرکانسی برای امواج تلویزیون کارآمدند، زیرا فرکانسهای بالای آنها اجازه حمل مقادیر فراوانی از اطلاعات مورد لزوم را میدهد و برای پخش صدای دارای کیفیت بالا نیز سودمند میباشد. علت این امر این است که در این محدوده از فرکانس برای کانالهای پهن جا وجود دارد. قسمتی از باند UHF را که بین 790 تا 960 مگاهرتز قرار دارد، میتوان برای مرتبط ساختن ایستگاههایی با فاصله بیش از 320 کیلومتر به شیوه به اصطلاح پراکندگی در لایه تروپوسفر زمین بکار برد.
این شیوه به توانایی گیرنده دور دست در گرفتن بخش کوچکی از علائم فرکانس UHF که به دلیل ناپیوستگیهای بالای لایه تروپوسفر پراکنده شده بستگی دارد. یعنی علائم در جایی پراکنده میشوند که تغییرات شدید و تندی در ضریب شکست هوا وجود دارد.
طیف الکترومغناطیسی (بیناب الکترو مغناطیس)
طول موج
طول موج فاصله بین دو نقطه نظیر هم روی یک موج است. بطور معمول طول موج را از یک قله موج تا قلهی دیگر آن اندازه میگیرند
تارهای نوری
وقتی باریکۀ نوری از انتهای یک میلة شفاف وارد آن میشود، اگر ضریب شکست میله از ضریب شکست محیط اطراف آن بیشتر باشد، باریکۀ نور بازتاب داخلی کلی مییابد (شکل زیر). حتی اگر میله خمیدگی داشته باشد نور درون میله «به دام میافتد»، مشروط بر آن که انحنا خیلی زیاد نباشد.
امواج الکترومغناطیسی
تعداد صفحات : 6