فيزيك ديدن
در شكل زير نحوه تشكيل تصوير روي سلول هاي شبكيه و پردازش آن توسط مغز نشان داده شده است.
در شكل زير نحوه تشكيل تصوير روي سلول هاي شبكيه و پردازش آن توسط مغز نشان داده شده است.
درك خسوف به روايت تصوير
شكل زير پديده ي زيباي ماه گرفتگي يا خسوف را به نحو بسيار خوبي نشان مي دهد.
ولتاژ یا اختلاف پتانسیل الکتریکی بین یک ابر بارانزا و زمین می تواند تا 100میلیون ولت باشد(شکل زیر). اگر آذرخشی بار مثلا 2 کولن از ابر به زمین بفرستد، تغییر انرژی پتانسیل الکتریکی ابر چقدر است؟
درك كسوف به روايت تصوير
شكل زير پديده ي زيباي خورشيد گرفتگي يا كسوف را به نحو بسيار خوبي نشان مي دهد.
توجه کنید در هر فرایند شکافت دست کم 2 نوترون ایجاد می شود. همین نوترون ها واکنش زنجیره ای را ادامه می دهند.
حرکت و جابجایی بخشی از مواد دامنه در امتداد یک سطح گسیختگی مشخص را «لغزش» مینامیم. در لغزشهای دامنهای تغییر شکل از نوع «برش ساده» است. لغزش انواع مختلف داشته و در هر نوع مصالحی میتواند ایجاد شود. ویژگیهای توده متحرک و شکل سطح گسیختگی معمولا به عنوان عوامل طبقه بندی لغزشها بکار گرفته میشوند.
مقیاس های دماسنجی به روایت تصویر
![]() |
لایه یونسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز بصورت شفاف عمل میکند. علائم ارسالی بر روی این فرکانس مستقیما از میان آن میگذرد و در فضای بیرون گم میشوند. این فرکانسها همچنین در خط مستقیم دید حرکت میکنند. به این دلایل برای مقاصد ارتباطی آنها را باید به طریقههای گوناگون بکار گرفت. فرکانسهای 30 تا 300 مگاهرتز بسیار مفید و کارامد هستند، چون انتشار آنها با وجود محدود بودن پایدار است.
این امواج با چنین فرکانسی برای امواج تلویزیون کارآمدند، زیرا فرکانسهای بالای آنها اجازه حمل مقادیر فراوانی از اطلاعات مورد لزوم را میدهد و برای پخش صدای دارای کیفیت بالا نیز سودمند میباشد. علت این امر این است که در این محدوده از فرکانس برای کانالهای پهن جا وجود دارد. قسمتی از باند UHF را که بین 790 تا 960 مگاهرتز قرار دارد، میتوان برای مرتبط ساختن ایستگاههایی با فاصله بیش از 320 کیلومتر به شیوه به اصطلاح پراکندگی در لایه تروپوسفر زمین بکار برد.
این شیوه به توانایی گیرنده دور دست در گرفتن بخش کوچکی از علائم فرکانس UHF که به دلیل ناپیوستگیهای بالای لایه تروپوسفر پراکنده شده بستگی دارد. یعنی علائم در جایی پراکنده میشوند که تغییرات شدید و تندی در ضریب شکست هوا وجود دارد.
وقتی باریکۀ نوری از انتهای یک میلة شفاف وارد آن میشود، اگر ضریب شکست میله از ضریب شکست محیط اطراف آن بیشتر باشد، باریکۀ نور بازتاب داخلی کلی مییابد (شکل زیر). حتی اگر میله خمیدگی داشته باشد نور درون میله «به دام میافتد»، مشروط بر آن که انحنا خیلی زیاد نباشد.
مبدا علم الکتریسیته به مشاهده معروف تالس ملطی (Thales of Miletus) در 600 سال قبل از میلاد بر میگردد. در آن زمان تالس متوجه شد که یک تکه کهربای مالش داده شده خردههای کاغذ را میرباید. از طرف دیگر مبدأ علم مغناطیس به مشاهده این واقعیت برمیگردد که بعضی از سنگها (یعنی سنگهای ماگنتیت) بطور طبیعی آهن را جذب میکند. این دو علم تا سال 1199 - 1820 به موازات هم تکامل مییافتند.
در سال 1199-1820 هانس کریستان اورستد (1777 - 1851) مشاهده کرد که جریان الکتریکی در یک سیستم میتواند عقربه قطب نمای مغناطیسی را تحت تأثیر قرار دهد. بدین ترتیب الکترومغناطیس به عنوان یک علم مطرح شد. این علم جدید توسط بسیاری از پژوهشگران که مهمترین آنان مایکل فاراده بود تکامل بیشتری یافت.
جیمز کلرک ماکسول قوانین الکترومغناطیس را به شکلی که امروزه میشناسیم ، در آورد. این قوانین که معادلات ماکسول نامیده میشوند، همان نقشی را در الکترومغناطیس دارند که قوانین حرکت و گرانش در مکانیک دارا هستند.
منشور، قطعهای شفاف با وجههای غیر موازی است که کاربرد زیادی در وسیلههای نوری دارد. شکل زیر مسیر پرتو نوری را در یک منشور با زاویة رأس نشان میدهد. زاویۀ فرود و زاویة خروج پرتو از منشور، که نسبت به خط عمود بر وجه منشور اندازهگیری میشوند، نیز مشخص شدهاند. همانطور که در شکل دیده میشود قرار گرفتن منشور در مسیر پرتو نور، باعث انحراف پرتو نور خروجی (R) نسبت به امتداد پرتو فرودی (I) شده است.
آزمایش نشان میدهد که بیشتر فلزها رساناهای خوبی هستند، در حالی که بیشتر غیر فلزها عایقاند. دلیل این امر به ساختمان اتمهای این مواد مربوط میشود. درون یک فلز جامد، مثل مس، یک یا چند الکترونی که بیشترین فاصله را از هستة اتم دارند، از اتمهای خود جدا میشوند و میتوانند آزادانه درون فلز حرکت کنند (شکل الف). حرکت این الکترونهای آزاد، بار را درون فلز حمل میکند. در یک نارسانا یا عایق هیچ الکترون آزادی وجود ندارد (یا تعداد آنها بسیار بسیار کم است) و بار الکتریکی نمیتواند آزادانه درون ماده حرکت کند (شکل ب).
آشنایی با ساختمان لامپ های کم مصرف
تعداد صفحات : 34